Chengdun asfalttiviidakossa todellakin pätevät viidakon lait. En suosittele liikkumaan täällä millään muulla kuin ulkomaalaisvalmisteisella katumaasturilla. Bensakaan ei maksa kuin viitisenkymmentä senttiä litralta. Tässä pitäjässä tapahtuu tuhansia(!) liikenneonnettomuuksia viikossa, turvavöitä ei pidetä (niitä ei yleensä ole), liikennesääntöjä ei kunnioiteta ja tiet on tehty käsittämättömän huonosti kuoppaisiksi vaikka routaakaan ei ole.

Minä olen tunnetusti normaalia itsepäisempi enkä ennenkään oo järkipuhetta kuunnellut. Siksi liikun itse vielä pääosin polkupyörällä sillä erotuksella, että täällä en viitsi ajaa metriäkään ilman pyöräilykypärää. Viime lauantaina koettelin onneani polkemalla työporukalla HuangLongXi:n muinaiseen (eli pääosin uudelleenrakennettuun) kaupunkiin. Tällä 93,5 kilometrin matkalla ei kuitenkaan käynyt kuinkaan. Reitti löytyy tästä.

Tässä pari liikenteen jälkitilannekuvaa viime viikolta. En löytänyt verta kuvista, joten heikkohermoisemmatkin voivat katsoa. Luulen että tuon skootterin kuskilla ei ollut vakuutusta ja hänen on turha haaveilla valtion maksamasta sairaanhoidosta, elävänsä valtion maksamilla sairaspäivärahoilla saatikka saavansa palkallista sairaslomaa töistä paranemiseen asti. Edelleen oletan että hänellä ei ollut tästäkään huolimatta kypärää. Noh, nyt kävi näin. Toivottavasti olen väärässä.